13 de mayo de 2007

Imans i ferrofluids


Tot un exemple del sorprenent món dels materials i les seues propietats. Aquests ferrofluids van ser dissenyats per la NASA per tal de confinar els líquids en l'espai. Es tracta de partícules de ferro en suspensió.
Observeu les "punxes" que apareixen quan s'aproxima un iman a un ferrofluid.
Si clickeu baix del video, en additional information and images, trobareu més informació e imatges d'aquest curiós fenòmen.
veure video

Altre video que he trobat molt interessant i que es troba més prop de l'art que de la ciència. Espere que vos agrade.

3 comentarios:

Isa dijo...

Hola Rosa, he trobat una web que et pot servir per al teu blog.En ella podem veure quants naixements, morts i emissió de CO2 es produeix en temps real al planeta. Curiòs veritat? La direcciò és: http://www.breathingearth.net/ i pots consultar a més el blog on l'he trobada: http://papermullat.blogspot.com/. També hi podem trobar imatges d'astronomia molt boniques com per exemple aquesta: http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/astropix.html
Besets!

Rosa dijo...

Gràcies Isa, m'encanta rebre els teus comentaris!
Per si no t'has adonat tú també tens molt esperit científic i crec que el sabràs trasnmetre amb il·lusió als teus alumnes.
Un petó

silgitor dijo...

Hola Rosa,

M'agradat molt la teva web, l'he trobada molt interessant i crec que ès un bon lloc per trobar-ne informació de les àrees tractades.

Crec que està tot molt bè explicat i que transmet tot el que un bon professor hauría de tindre.

Enhorabona per el teu espai.

Silvia.