31 de mayo de 2007

Comentari final i autoavaluació

Aquest blog va nàixer l'u de maig de 2007 com a resultat del treball final de l'assignatura de Noves Tecnologies Aplicades a l'Educació, de la diplomatura de mestre de la Universitat d'Alacant. Com es pot veure en aquest treball d'un mes de durada, el weblog ens dona una ample ventall de possibilitats per a treballar diversos temes, relacionats amb les ciències a l'aula i el seu format i la seua senzillesa fan que siga un element motivador, tant per als alumnes més grans com per als mestres.
Foto: Rosa

Com a llicenciada en Ciències Químiques, l'aprenentatge de les ciències és un tema que em sembla molt interessant i per això el vaig escollir com a tema central del blog.

L'aprenentatge de les ciències en l'escola ha estat associat a la dificultat i ha suposat una gran barrera per a l'alumne. És precisament en aquest punt on crec que mestres de primària i secundària tenim molt treball que fer de cara a un aprenentatge de les ciències més efectiu i menys traumàtic. Haurem de plantejar noves concepcions de la ciència partint de l'experimentació i l'observació i no oblidar mai que ho hem de fer partint d'allò que el xiquet coneix i que té més a prop.

Serà necessària, per tant, una adequada transposició didàctica capaç de guiar a l'alumne cap al coneixement científic, sense exigències que superen el seu moment evolutiu i basada en l'aprenentatge significatiu.

L'elaboració d'un blog em pareix un treball molt útil per a treballar amb els nostres alumnes ja que, com jo, podran aprendre, a més del tema concret del blog, moltes aspectes relacionats amb les noves tecnologies, com ara el tractament d'imatges, pujar vídeos i imatges, cercar en internet i contrastar la informació obtinguda, comunicar-se amb els altres companys i moltes més. També he de dir que la creació del blog implica dedicació i cura d'alguns elements com ara l'estètica i la senzillesa, tot i que trobe que és un treball entretingut i divertit.

Espere que la meua dedicació i la il·lusió que he posat a l'hora de fer aquest blog, serveixen per a apropar-vos les ciències d'una forma més atractiva. Per últim, no més em queda donar les gràcies a la gent que ha col·laborat amb les seues fotografies i comentaris, ja que han fet més possible aquest projecte.

Gràcies

1 comentario:

silgitor dijo...

Hola Rosa,

he estat mirant el teu bog i penso que es genial, crec que està fet amb molta il.lusió i molta força.

Crec que es meravellós trobar llocs como aquest per motivar a les persones a aprendre, perque mai a la vida es deixa d'aprendre i amb una bona motivació la persona gaudeix aprenent i aixó ès el que ens falta avui en día, motivació.

Penso que has fet un treball molt bó i espero que mai perdis la ilusió de gaudir ensenyant.

Felicitats.

Silvia.