28 de mayo de 2007

Aprendre matemàtiques jugant

Les matemàtiques són una de les matèries que més ens costa aprendre i que més problemes dóna, tan a l'escola com a edats més avançades. Ja fa temps vaig escoltar parlar d'un nou material didàctic que ha sigut dissenyat específicament per a l'aprenentatge de les matemàtiques: "El tetrakys". Es tracta d'unes peces geomètriques, fetes amb goma eva de diferents colors. El que més em va agradar és que el seu ús es pot adaptar segons l'edat de forma que podem emprar-lo tant en infantil i primària com en ESO i batxillerat.




A la web del tetrakys trobareu molta més informació sobre el material i activitats que es poden realitzar en funció de l'edat i dels objectius i continguts curriculars.

Foto: Cristian

2 comentarios:

niudearañes dijo...

He visitado la pag web de tetrakys y me parece un juego muy interesante, tanto desde el punto de vista de la enseñanza de las matematicas, como la propia diversion de ir uniendo las piezas y construir figuras, poliedros...Primeramente deja que sea el propio niño quien vaya descubriendo las figuras y ya asi se va acercando a las matematicas sin darse cuenta y no las aborrecera cuando sea mayor y se enfrente a situaciones mas complejas, porque las va aprendiendo poco a poco, visual y espacialmente

Rosa dijo...

Gràcies pel teu comentari. Precisament això és el que més m'agrada del tetrakys: que el xiquet s'aproxima a les mates d'un forma natural i com si d'un joc es tractara. Crec que això és molt important per què, com tu dius, apren poc a poc i en futur podrà entendre-les millor.
un salut