13 de mayo de 2007

La curiositat científica no té edat


Comentari de l'article del país, que podeu consultar a:
La curiositat científica no té edat

La "Feria de las Ciencias de Sevilla", promoguda per la Societat Andaluza per a la Divulgació de la Ciència dins del projecte Ciència viva, Ciència compartida, ha proposat ofertes per a jóvens i adults interessats per la investigació i la ciència.

Els protagonistes d'aquesta iniciativa han sigut els alumnes de diversos centres educatius. Aquests xiquets mostraran les seues experiències en diferents camps de les ciències podran tenir contacte amb investigadors i científics de prestigi. "Es una experiencia fantástica que crece cada año. Además, es ideal para recibir al público familiar", ha explicat el director d'aquesta fira, Josechu Ferrera.

Alguns dels projectes que es van realitzar els podeu veure ací

Aquestes inicatives em pareixen molt positives per a desenvolupar l'esperit científic i per a motivar als alumnes en l'aprenentatge de les ciències. Sempre parlem d'aprenentatge significatiu i d'involucrar als alumnes en el seu aprenentatge, però moltes vegades oblidem que el coneiximent científic s'adquireix mitjançant l'experimentació i la relació amb els altres. El xiquet necessita experimentar i contrastar les seues idees amb les dels seus companys i això és més difícil si no més utilitzem els llibres.

Per això crec que hauríem de tenir en compte totes aquestes propostes i aprofitar-les. Què penseu vosaltres?



No hay comentarios: